image description

Ajankohtaista

Aktiivi-Instituutti koordinoi DigiTaito-hanketta

DigiTaito on valtakunnallinen kehittämis- ja koulutushanke, jonka tavoitteena on parantaa sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla toimivien työntekijöiden digitaalisen osaamisen perustaitoja. Hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan koulutuskokonaisuuksia pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen, Oulun ja Kuopion alueella.

Koulutukset järjestetään 4-5 päivän monimuotokoulutuksina lähiohjausta ja verkkotyöskentelyä hyödyntäen. Pääkaupunkiseudun ja Kuopion koulutukset toteuttaa Aktiivi-Instituutti, Tampereen seudulla Tampereen Ammattikorkeakoulu ja Oulussa Suomen Diakoniaopisto.

Toimihenkilöjärjestöjen Opintoliitto ry:n ylläpitämä Aktiivi-Instituutti koordinoi koko hankkeen käytännön toteutusta ja hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Pilottiin ja koulutuksiin haetaan lähinnä terveydenhuollon organisaatioita ja henkilöstöä alueittain. Pääkaupunkiseudulla keskitytään terveydenhuoltoon, Tampereen seudulla kotihoidon organisaatioihin ja Oulun seudulla varhaiskasvatuksen henkilöstön osaamiseen.

DigiTaito-hankkeen koulutuksista kiinnostuneet ehtivät vielä mukaan. Hanke toteutetaan vuosien 2019-2020 aikana.

Osallistu Digi-iltapäiviin!

Aktiivi-Instituutti tarjoaa syksystä 2019 alkaen opiskelijoilleen mahdollisuuden osallistua Digi-iltapäiviin koulutusten jälkeen. Digi-iltapäivien ohjelma muotoutuu opiskelijoiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Optima-verkkoympäristöön tulee ennakkomateriaalia ja mahdollisesti tehtäviä tai kyselyjä, joita käsitellään Digi-iltapäivien aikana. Osallistuminen on kurssilaisille vapaaehtoista ja ilmaista.

Vuoden 2020 kurssitarjontaan tulee kaksipäiväinen DigiTaito-koulutus. Kurssi suunnitellaan järjestettäväksi kolme kertaa keväällä ja kolme kertaa syksyllä. Kurssilla asiantuntijana toimii digitaalisten työtapojen kehittäjä, Sh YAMK Aleksi Partanen.

Lisätiedot

  • www.digitaito.fi
  • Aktiivi-Instituutti: Koulutuspäällikkö Päivi Nummenranta, 050 441 5224, Paivi.Nummenranta(@)aktiivi-instituutti.fi
  • Projektipäällikkö Jari Lindqvist, 040 761 5497, Jari.Lindqvist(@)aktiivi-instituutti.fi

Sote-ammattilainen – pysy digivauhdissa!