image description

Ajankohtaista

Digitaitojen oppimisympäristö avattu sotealan ja varhaiskasvatuksen ammattilaisille

Tarvitsetko ohjeita digitaalisiin perustaitoihin, kuten Outlookin sähköposti, Windows 10 tai Teams? Oppimisympäristön lyhyet ja selkeät videot auttavat sinut ketterästi niiden käyttäjäksi.

Digilaitteet ja niiden sovellusten käyttö aiheuttavat arjen työssä joko harmia tai helpotusta. Digitaalisuus on tullut kaikkialle jäädäkseen, joten viisas tarttuu reippaasti digihärkää sarvista. Oikotietä oppimiseen ei ole, mutta Digitaito-oppimisympäristö tarjoaa siihen mainion apuvälineen.

Aktiivi-Instituutin koordinoiman hankkeen tarkoitus on vahvistaa sote- ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten taitoja digitaalisten laitteiden, sovellusten ja palvelujen käytössä. Palvelusta on iloa muillekin alasta riippumatta ja se toimii myös mainiona apuvälineenä opetustyössä.

Perustaidoista arkea sujuvoittaviin ja rikastuttaviin palveluihin

Oppimisympäristössä voit perehtyä digitaitoihin kolmessa eri moduulissa:

  1. Yleisimpien digitaalisten työkalujen perustaidot: Outlook, Windows 10 ja Teams. Tämä moduuli soveltuu kenelle tahansa alasta ja ammattikunnasta riippumatta.
  2. Digitaalisten sovellusten ja laitteiden hyödyntäminen kotihoidon tukena. Tämä moduuli on kotihoidon tueksi luotu monipuolinen kokonaisuus interaktiivisine ympäristöineen ja kirjastoineen.
  3. Mobiililaitteiden ja -sovellusten hyödyntäminen varhaiskasvatuksessa. Moduuli opastaa kädestä pitäen, miten mobiililaitteita voi hyödyntää videoiden teossa, liikuntaan kannustamisessa tai vaikka aakkosten opettelussa. Varhaiskasvattajille kohdistetusta moduulista on iloa muillekin.

Tutustu oppimisympäristöön

Oppimisympäristö syntyi yhteistyön tuloksena

DigiTaito on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama valtakunnallinen kehittämis- ja koulutushanke. Sen tehtävä on parantaa sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla sekä varhaiskasvatuksessa toimivien työntekijöiden digitaalisen osaamisen perustaitoja. Hankkeessa on järjestetty myös koulutusta sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen ammattilaisille. Yhteistyökumppaneina ovat toimineet mm. Tampereen, Oulun ja Keravan kaupungit, Superliitto, Helsingin diakonissalaitos ja Oulun seurakuntayhtymä. Yrityksistä koulutuksiin ovat osallistuneet Pilkepäiväkodit, Mehiläinen ja useita yksityisiä päiväkoteja. Sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen henkilökuntaa on hankkeeseen osallistunut tähän mennessä noin 600 henkilöä. Koulutukset käynnistyivät syksyllä 2019 ja jatkuvat vielä tammikuulle 2021.

Aktiivi-Instituutti on vastannut koko hankkeen koordinoinnista, pääkaupunkiseudun koulutuksista sekä oppimisympäristön ensimmäisestä moduulista, joka käsittelee digitaalisten työkalujen perustaitoja.

Lisätietoja:

Jari Lindqvist, projektipäällikkö, Aktiivi-Instituutti, puh. 040 761 5497, jari.lindqvist [at] aktiivi-instituutti.fi