Koulutustarjonta

Aktiivi-Instituutti on kaikille avoin kansanopisto, jonka erityistehtäviä ovat koulutus ja työelämän kehittäminen. Koulutamme luottamusmiehiä, työsuojeluvaltuutettuja ja -päälliköitä sekä muita järjestöaktiiveja vaikuttajiksi erityisesti työmarkkinoihin, työympäristöön ja työhyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Ilmoittautuminen

Suurin osa koulutuksistamme on hyväksytty palkalliseksi koulutukseksi henkilöstön edustajille. Ammattiliitot osallistuvat henkilöstön edustajien koulutuskustannuksiin. Ilmoittautua voit siinä tapauksessa vain oman liittosi kautta.

Opiskelu

Koulutusohjelma koostuu pääasiassa 2-4 päivää kestävistä lyhytkursseista. Lähiopetusjaksot ovat lyhyitä, jotta koulutukseen osallistuminen olisi työssäkäynnin ohella mahdollisimman helppoa. Näiden lisäksi ohjelmassa on työelämän syventävään osaamiseen tähtäävää tutkintokoulutusta, joista pisimmät ovat puolentoista vuoden mittaisia. Esimerkiksi työmarkkina- ja työsuojelukonsultin tutkintoihin valmentava opiskelu koostuu lähiopetusjaksoista, verkko-opinnoista ja hanketyöstä.

Kurssille saapuminen ja majoitus

Koulutukset järjestetään pääsääntöisesti Aktiivi-Instituutin tiloissa Helsingin Aikatalossa, Mikonkatu 8 A:ssa. Koulutuspäivän ohjelma alkaa ensimmäisenä päivänä klo 10.00 ja päättyy viimeistään klo 17.00. Lähetämme opiskelijalle kurssikutsun ja tarkemman ohjelman noin kuukautta ennen kurssin alkua. Koulutuksen hinta sisältää opetuksen ja opetusmateriaalin lisäksi ruokailun (tulokahvi, lounas, iltapäiväkahvi ja päivällinen). Mikäli tarvitset majoituksen koulutuksen ajaksi, teemme varauksen Hotelli Helkaan Pohjoinen Rautatiekatu 23:ssa. Majoitus laskutetaan erikseen.

Tilauskoulutus

Opisto voi järjestää koulutusohjelman aihealueista räätälöityjä tilauskursseja yhdessä liittojen tai muiden asiantuntijatahojen kanssa. Koulutukset voidaan järjestää sopimuksen mukaisesti opiston tai asiakkaan tiloissa sekä verkossa. Tutustu tarkemmin koulutuspäälliköihin ja pyydä tarjousta.