image description

Ajankohtaista

Luottamusmies, fysioterapeutti Sari Kivelä: ”Samanhenkisistä ihmisistä saa inspiraatiota ja tukea ajatuksilleen”

Tässä sarjassa esittelemme Aktiivi-Instituutin koulutuksia suorittaneita opiskelijoita.

Olen Sari Kivelä ja työskentelen fysioterapeuttina Tampereen kaupungin kotiutustiimissä. Työni ohella olen toiminut luottamustehtävissä mm. luottamusmiehenä ja työsuojeluvaravaltuutettuna vuodesta 2012. Tänä kesänä toimin päätoimisena luottamusmiehenä ja Tehyn Yhdessä Eteenpäin -ryhmän alueasiamiehenä ensi kevään Tehyn Valtuustovaaleihin liittyen.

Aktiivi-Instituutin koulutuksiin olen osallistunut monipuolisesti heti tultuani valituksi luottamustoimeen. Kahdeksan vuoden aikana käymieni koulutusten lista on pitkä, mutta tiivistetysti voisin todeta, että olen suorittanut kunnan luottamusmiesten perusopinnot ja luottamusmiestietoutta täydentäviä koulutuksia aina tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi olen käynyt työsuojelukoulutuksissa ja suorittanut Työsuojelukonsultin tutkinnon. Työmarkkinakonsultin tutkinto on vahvasti harkinnassa.

Itsensä kehittäminen ei mene koskaan hukkaan. Joka päivä on mahdollista oppia uusia asioita itsensä ja muiden hyödyksi. Aktiivi-Instituutissa ihminen nähdään kokonaisuutena, mikä mahdollistaa syvällisiä oppimiskokemuksia. Olen kiitollinen koko opiston henkilöstölle heidän panoksestaan minun ja muiden opiskelijoiden oppimisprosesseihin. Heti ovesta sisään astuessa tuntuu kuin olisi tullut kotiin ja on valmis ottamaan tietoa avosylin vastaan. Aktiivi-Instituutin ilmapiiri saa minulta pelkkiä kehuja. Aina on ollut ilo tulla opiskelemaan ja näkemään aiempia ja uusia tuttavuuksia uuden tiedon lähteille. Koronavirusaika on hypäyttänyt myös Aktiivi-Instituutin ansiokkaaseen etäopiskelun digiloikkaan, josta olen itsekin päässyt nauttimaan.

Työpaikalla sovellan oppimiani tietoja ja taitoja tilanteiden mukaan. Se, että pystyn auttamaan muita työelämän saralla, niin työntekijöitä kuin työnantajan edustajia, on hyvin palkitsevaa. Fysioterapeuttina olen vienyt myös Aktiivi-Instituutin suuntaan ammatillisia vinkkejä. Tiedän, että 45 minuutin intensiivisen opiskelun jälkeen on syytä pitää pieni tauko verenkierron vilkastuttamiseksi, jolloin aivotkin virkistäytyvät. Tauoksi riittää esimerkiksi 5 kertaa penkiltä seisomaan nousu reippaaseen tahtiin.

Luottamustoimissa työskentely on haastavaa muun muassa jatkuvasti päivittyvän tiedon vuoksi. Tästä ovat esimerkkinä korona-aikaiset päivitykset, joista meidän luottamustoimissa olevien on oltava perillä. Ajantasaisen tiedon saamisen lisäksi Aktiivi-Instituutissa opiskelussa on ollut tärkeää verkostoituminen ja ajatusten vaihto samassa asemassa olevien ihmisten kanssa. Samanhenkisistä ihmisistä saa inspiraatiota ja tukea ajatuksilleen. Välillä ajatukset saavat tönäisyn ihan uusille urille.

Suosittelen kaikkia luottamusmieheksi valittuja suorittamaan Aktiivi-Instituutin luottamusmiehen perusopinnot heti valintansa jälkeen ja työsuojelutoimiin valittuja myös kaikki mahdolliset työsuojeluun liittyvät koulutukset, kun siihen on mahdollisuus. Olette niihin valintanne myötä oikeutettuja. Jo pidempään luottamusmiehenä toimineille suosittelen Työmarkkinakonsultin tutkintoa ja niille työsuojeluvaltuutetulle, jolla on pidempiaikaista kokemusta luottamustoimesta suosittelen Työsuojelukonsultin tutkintoa.

Elämä järjestää sekä hyviä että ikäviä yllätyksiä. Viime aikoina elämäni on ollut välillä täynnä rakkaan, hyvin läheisen ihmisen menettämisen pelkoa, mutta onneksi parempaa kohti ollaan menossa. Elämä näyttää voittavan. Näinä vaikeina aikoina sain Aktiivi-Instituutin henkilökunnalta henkistä tukea ja empatiaa osakseni. Kun saamme purkaa mieltämme silloin, kun se on ajankohtaista, niin se auttaa meitä jaksamaan ja kykenemme keskittymään asioiden oppimiseen. Näin saamme vastavuoroisesti voimia vaikeista asioista selviytymiseen. Me todellakin tarvitsemme toisiamme!

Rakkaita ja kesäisiä terveisiä kaikille, jotka ovat tulleet minulle tutuiksi Aktiivi-Instituutin myötä, mutta myös niille kaikille, jotka tulen vielä tuntemaan Aktiivi-Instituutin järjestämien koulutuksien ja tutkintojen myötä!

Kuljetaan läpi elämää avoimin mielin ja sydämin. Oppia ikä kaikki!

Sari

**

Tutustu Aktiivi-Instituutin koulutustarjontaan.