image description

Työelämän koulutus- ja kehittämiskeskus

Koulutustarjonta

Koulutuksemme suunnitellaan ammattiliittojen, työyhteisöjen, kansalaisjärjestöjen, yritysten ja julkisen sektorin organisaatioiden henkilöstön tarpeisiin.

Koulutuksissa etsitään ratkaisuja oman työpaikan työehtojen ja työolojen kehittämiseen sekä ajankohtaisiin edunvalvonnan kysymyksiin. Monet henkilöstön edustajat ovat mukana erilaisissa oman työpaikkansa kehityshankkeissa ja projekteissa.

Aktiivi-Instituutin koulutus antaa opiskelijoille myös välineitä osallistua yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja mahdollisuuden löytää ay-liikkeestä itselle sopivia vaikutuskanavia. 

Järjestämme myös avoimen yliopiston opintoja yhteistyössä samaan organisaatioon kuuluvan Helsingin aikuisopiston kanssa. Tarjolla on mm. sosiaali- ja terveysalan, kauppatieteen, oikeustieteen ja psykologian opintoja. Helsingin aikuisopisto on yksi Suomen suurimmista yksityisistä kansalaisopistoista Helsingin Etu-Töölössä.

 

Opiskelu

Koulutusohjelma koostuu pääasiassa 2-4 päivää kestävistä lyhytkursseista. Lähiopetusjaksot ovat lyhyitä, jotta koulutukseen osallistuminen olisi työssäkäynnin ohella mahdollisimman helppoa.

Näiden lisäksi ohjelmassa on työelämän syventävään osaamiseen tähtäävää tutkintokoulutusta, joista pisimmät ovat puolentoista vuoden mittaisia. Esimerkiksi työmarkkina- ja työsuojelukonsultin tutkintoihin valmentava opiskelu koostuu lähiopetusjaksoista, verkko-opinnoista ja hanketyöstä.

Luomme opiskelijan ympärille tiiviin yhteisön, joka auttaa ja tukee opintojen aikana ja jälkeen. Tutustu koulutusten käyneiden blogikirjoituksiin opiskeluun liittyen.

 

Opiston ylläpitäjä

Vapaan sivistystyön lain tarkoittaman opiston ylläpitäjä on ammattiliittojen muodostama Toimihenkilöjärjestöjen Opintoliitto ry (TJO).  Opistoa johtaa 10-jäseninen hallitus, jonka puheenjohtajana toimii Tehy ry:n järjestöjohtaja Tanu Heikkinen. TJO:n johtavana rehtorina toimii Kari Karvonen. Opiston toiminta alkoi vuonna 1972.

 

Tilauskoulutus

Opisto voi järjestää koulutusohjelman aihealueista räätälöityjä tilauskursseja yhdessä liittojen tai muiden asiantuntijatahojen kanssa. Koulutukset voidaan järjestää sopimuksen mukaisesti opiston tai asiakkaan tiloissa sekä verkossa. Tutustu tarkemmin koulutuspäälliköihin ja pyydä tarjousta.

 

Yhteistyökumppanit

Aktiivi-Instituutti on osa työelämäopistojen ryhmää, jonka yhteistyön tavoitteena on työelämän kehittäminen. Ryhmään kuuluvat JHL-opisto, Kiljavan opisto ja Murikka-opisto. Opistojen muodostaman, ammattiyhdistysliike T-opistot ry:n jäseniä ovat lisäksi Kansan Sivistystyön Liitto, Työväen Akatemia, Työväen Sivistysliitto ja Voionmaan koulutuskeskus.